stepclub Oudsbergen

onze missie

“Gezond Actief Buiten Bewegen en Beleven”

Stepclub Oudsbergen wenst de stepsport te promoten voor

  • een zo breed mogelijk publiek
  • van 8 tot 88 jaar
  • zowel recreatief steppen
  • alsook sportief steppen

Stepclub Oudsbergen


Step gezellig mee en verbeter steppenderwijs je conditie en je body!

Stepclub Oudsbergen is een enthousiaste en gezellige sportclub voor ACTIEF steppen.

Er worden wekelijks steptrips gestept in en rond Oudsbergen en in het bijzonder in de omgeving van de Duinengordel en het Nationale Park Hoge Kempen.

Onder het motto “Samen Uit, Samen Thuis, Samen Fun” steppen we om in conditie te blijven of om onze conditie op te bouwen. Maar bovenal ook vanwege het plezier en om te genieten van de omgeving.

Steppen gaat sneller dan hardlopen, maar de stepbeweging is minder belastend voor de gewrichten. De kans op het krijgen van blessures is bij een goede techniek daarom ook zeer klein.

Steppen is ook uitermate geschikt als aanvullende training voor wandelen, hiken, lopen, trailruns of voor fietsen en MTB.

Steppers gebruiken immers diverse spiergroepen, zowel van onderlichaam als van bovenlichaam. Ze verbruiken best veel energie en dat op een geheel individuele intensiteit. Dat maakt steppen uitermate geschikt voor jong en oud. Er zijn personen van 80 jaar oud die nog elke week 15 km steppen. 

Anderzijds heeft steppen iets zéér specifieks. Dankzij het, als het ware, ‘zweven’ boven de grond, beleeft men bij het steppen véél meer de omgeving en de natuur. Niet voor niets dat zovele steppers nogal graag tussenstops maken voor een leuke foto… of gewoon om even te genieten van de omgeving.

We  worden ons steeds meer bewust van het feit dat een goede gezondheid in relatie staat met regelmatig gezond bewegen. En om dat vol te houden is het belangrijk dat je er bovenop ook nog veel plezier aan beleeft…  

Redenen genoeg dus om eens te proberen door vrijblijvend een steptripje mee te maken met de stepclub van Oudsbergen.