stepclub Oudsbergen

onze missie

Stepclub Oudsbergen wenst de stepsport te promoten voor

  • een zo breed mogelijk publiek
  • van 16 tot 88 jaar
  • van 8 tot 16 jaar enkel mits begeleiding/akkoord
  • zowel recreatief als sportief steppen

Stepclub Oudsbergen


Step gezellig mee en verbeter steppenderwijs je conditie en je body!

Stepclub Oudsbergen is een enthousiaste en gezellige sportclub voor recreatief steppen. Er worden een gevarieerd  aantal trips gestept in Oudsbergen en in de omgeving van de Duinengordel die bekend staat om z’n uitgestrekt weidegebied, bossen, heide en duinen.

Onder het motto “Samen Uit, Samen Thuis” steppen we om in conditie te blijven of om onze conditie op te bouwen. Maar bovenal ook vanwege het plezier en om te genieten van de omgeving.

Steppen is een prettige, weldoende beweging die gepaard gaat met een unieke beleving.
Steppen gaat sneller dan hardlopen, maar de stepbeweging is minder belastend voor de gewrichten. De kans op het krijgen van blessures is bij een goede techniek daarom ook zeer klein.

Steppen is ideaal voor het verbeteren van de conditie en is daarom ook zeer geschikt als voorbereiding of ondersteuning voor wandelen, hiken, lopen, trailruns of voor fietsen en MTB.

Steppers gebruiken diverse spiergroepen, zowel van onderlichaam als van bovenlichaam. Ze verbruiken best veel energie en dat op een geheel individuele intensiteit. Dat maakt steppen uitermate geschikt voor jong en oud. Er zijn personen van 80 jaar oud die nog elke week 15 km steppen. 

Anderzijds heeft steppen iets zéér specifieks. Dankzij het, als het ware, ‘zweven’ boven de grond, beleeft men bij het steppen véél meer de omgeving en de natuur. Niet voor niets dat zovele steppers nogal graag tussenstops maken voor een leuke foto… of gewoon om even te genieten van de omgeving.

Mensen worden zich steeds bewuster van het feit dat hun gezondheid in relatie staat met regelmatig of meer bewegen. En je beweegt meer door een bewegingsvorm of sport te kiezen die je vaak en overal kan beoefenen. Steppen is daarbij laagdrempelig en betaalbaar. 

Dit alles maakt dat steppen meer en meer aanslaat en meer en meer mensen verknocht geraken aan deze vorm van gezond genieten.

Redenen genoeg dus om aan te sluiten bij de Stepclub Oudsbergen en als stepper deel uit te maken van deze groeiende groep.