klaversteppen voor iedereen op 2 juni 2024

😎   Ik klaverstep!     Jij klaverstept!     Wij klaversteppen!   😎

Waarom meesteppen (of meefietsen) met Klaverstep Oudsbergen?

Op 2 juni 2024 organiseert Stepclub Oudsbergen haar grootste jaarlijks evenement  ‘KLAVERSTEP OUDSBERGEN’!

Tijdens Klaverstep Oudsbergen 2024 bepaal je zelf wélke lus(sen) je kiest en op welk tijdstip. Alhoewel wij suggesties aanbieden, heb je dus steeds de vrije keus!

Klaverstep Oudsbergen 2024 bestaat uit 4 verschillende lussen van in totaal 150km die élk starten en toekomen op dezelfde locatie, namelijk recreatieoord Wilhelm Tell te Oudsbergen. De routes verlopen geheel over verharde fietsknooppuntroutes.

Het is aan iedere individuele stepper om een eigen planning en keuze te maken om 1,2,3 of alle 4 de lussen te steppen tussen 7u ’s morgens en 18u ’s avonds. Het totaal aantal km van de verschillende lussen kan jaarlijks variëren en is voor 2024 vastgelegd op 150km.

Alhoewel dus iedere deelnemer zijn eigen planning opmaakt zullen we als organisatie daarenboven starturen suggereren voor diégenen die in groep wensen te steppen.

Last but not least biedt Klaverstep Oudsbergen tevens een unieke kennismaking met het landelijke, toeristische en bedrijvige Oudsbergen dat gesitueerd is in het Nationaal Park Hoge Kempen.

KLAVERSTEP PROGRAMMA OVERZICHT

Een evenement voor steppers én voor stepsympathisanten! 

Niet enkel de steppers komen ruim aan hun trekken… Iédereen is van harte welkom op ons step-event!

Een unieke kans voor kennismaking met een kort initatietripje onder begeleiding of een Campingrondje Wilhelm Tell

DE 4 KLAVERLUSSEN

WEST > Klaverlus ‘Op Kamp’ (50,3 km)

Deze route loopt volledig over het verharde fietsknooppuntennetwerk rondom het militaire domein Houthalen-Helchteren.
Een zeer afwisselend traject langs bossen, velden en dorpskernen met een aantal bekende POI’s waaronder het vengebied ‘De Ruiterskuilen’, Camping ‘De Binnenvaart’, domein ‘Kelchterhoef’ en vlakbij voetbalclub ‘KRC Genk’.

>>> Klik op deze link voor alle route-informatie en kies via ‘download’ (op PC) de gewenste GPX-file

NOORD > Klaverlus ‘De Oudsberg’ (22,9 km)

Deze route loopt volledig over een verhard fietsknooppuntennetwerk waarbij de grootste Belgische zandduin ‘De Oudsberg’, deel van natuurdomein ‘Duinengordel’, centraal staat.
Het belooft dus een vrij bosrijke trip te worden waaronder een lang stuk over de historische Geuzenbaan. Verder ligt de dorpskern van Opglabbeek, deelgemeente van Oudsbergen, midden in deze lus.

>>> Klik op deze link voor alle route-informatie en kies via ‘download’ (op PC) de gewenste GPX-file

ZUID > Klaverlus ‘Ons mijnverleden’  (29,5 km)

Ook hier steppen we op het verharde fietsknooppuntennetwerk en het start-, zowel als het aankomsttraject verlopen langsheen eenzelfde bosrijk traject.

Na dit gemeenschappelijke traject, vlakbij het vliegveld van Zwartberg, steppen we in een lus rondom een gebied dat continu herinnert aan ons mijnverleden. De 2 grote schachtbokken van de mijnsite ‘C-mine’ op het terrein van de steenkoolmijn van Zwartberg zijn een welbekende toeristische attractie die van ver zichtbaar is.

>>> Klik op deze link voor alle route-informatie en kies via ‘download’ (op PC) de gewenste GPX-file

OOST > Klaverlus ‘De Maaskant’  (49,6 km)

Dit is de enige lus die weliswaar niét volledig het fietsknooppuntennetwerk volgt, maar die wel volledig verhard is.
Tevens kent deze route ook de meeste hoogtemeters vanwege de dwarsing van het Kempisch plateau naar de Maasvlakte en omgekeerd.
Zowel veel bos als de prachtige panorama’s van de Maasvlakte typeren deze trip die je tevens langs beide oevers van de Zuid-Willemsvaart leidt.
Bekendste POI’s van deze route zijn Camping ‘Zavelbos’, ‘Terhills’ resort, Maasmechelen outlet village en toegangspoort Terhills naar het Nationaal Park Hoge Kempen.

>>> Klik op deze link voor alle route-informatie en kies via ‘download’ (op PC) de gewenste GPX-file

Voorkeur voor kortere trip(s)?

Ter plaatse bieden we eveneens enkele suggesties voor kortere trips gaande van 11km tot 15km in de omgeving van Wilhelm Tell. Deze mini-trips staan dus los van de 4 klaverstep-lussen en gaan ook over verharde fietsknooppuntroutes.STARTUREN

  • Iedereen kiest dus zelf zijn route(s) en het moment om te starten vanaf 7u en te eindigen 18u.
  • Omdat het altijd leuk is om in kleine groep samen te vertrekken suggereren wij volgende startmomenten en klaverlussen.

DE STEPPERSTAFEL

Exclusief voor alle ingeschreven deelnemers is, volledig vrijblijvend, een  ‘Stepperstafel’ gereserveerd in het restogedeelte van Wilhelm Tell tijdens de middaguren van 12u tot 13u. 

Hét moment en dé plaats waarop de verschillende steppers mekaar kunnen ontmoeten en kennis maken.

Aan een billijke prijs kan voor eigen rekening een broodje, spaghetti, croque, …  besteld worden!

Kortom, dé unieke kans om nieuwe stepvrienden te ontmoeten.

AANRADERS

Wilhelm Tell

Het is een absolute aanrader om reeds op zaterdag te arriveren en te overnachten op 5***** Recreatieoord Wilhelm Tell. Ervaar zelf het comfort en de klantvriendelijkheid van deze lokatie die deel uitmaakt van Limburg Campings een groep van 3 campings in Limburg samen met Camping Zavelbos en Camping Binnenvaart. Zo maak je d’r gelijk een gezellig weekendtripje van!

e-bike2rent

Bij e-bike2rent Oudsbergen kan je een extra step ofwel een e-bike reserveren als je ons Limburgs fietsparadijs nog verder wenst te verkennen. Van zaakvoerder Miguel krijg je deskundig advies over de verschillende tripmogelijkheden, bezienswaardigheden of horecaplaatsen. 

Stepclub Oudsbergen

Word lid van de Facebookgroep  Stepclub Oudsbergen en blijf op de hoogte van het reilen en zeilen van de énige, de grootste, de kleinste en de gezelligste stepclub van België!

Onze club zou zeer vereerd zijn als je wat foto’s en ervaringen van jouw klaverstepavontuur wil delen met ons in onze facebookgroep…!   Of opsturen naar info@stepcluboudsbergen.be kan ook natuurlijk.

 

INSCHRIJVEN

De deelnamekost voor ‘Klaverstep Oudsbergen 2024 bedraagt € 5 per persoon. 

Leden van Stepclub Oudsbergen en inwoners van Oudsbergen zijn vrijgesteld van betaling, maar dienen zich ook voorafgaandelijk in te schrijven.

Dit inschrijvingsbedrag kan overgemaakt worden ten laatste op 26 mei reknr BE73 7330 5939 6160 van Stepclub Oudsbergen met vermelding van de naam of namen (indien meerdere) en ‘Klaverstep Oudsbergen 2024’

Eind mei worden volgende gegevens beschikbaar gesteld

  • De routegpx-bestanden van de 4 klaverlussen
  • Routegidsen met uitgebreide route-informatie
  • Hapjeskeuze voor de kandidaten die wensen plaats te nemen aan de stepperstafel voor een kleine middaghap.

KLAVERSTEP-WEETJES

De Wissen

Bijna halverwege Klaverlus OOST kan je heerlijk bijkomen bij De Wissen, op een uitnodigend terras aan de Maas, met een weids uitzicht over de Nederlandse oevers.

De Wissen

https://www.de-wissen.be/

Camping Zavelbos met Taverne ’t Zavelke

Uitgeroepen tot wandelcamping van 2024 en maakt deel uit van Limburg Campings waartoe ook Wilhelm Tell behoort. Deze camping ligt langs Klaverlus NOORD en beschikt tevens over Taverne ’t Zavelke, een zeer populaire hotspot in dit wandel- en fietsparadijs die uitnodigt voor een terrasje met hapje of drankje! 

zadelbos

https://www.limburgcampings.be/zavelbos/

C-mine

Wie Genk bezoekt, kan niet langs C-mine dat gelegen is halverwege Klaverlus ZUID. Dit creatieve nest ademt een unieke sfeer uit. Op de voormalige mijnsite van Winterslag gaat respect voor het industrieel verleden hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Aan de voet van de 2 schachtbokken bevindt zich het massief stalen labyrint en is er  de mogelijkheid om een pauze in te lassen op één van de vele banken of om een terrasje te doen.  

C-mine

https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/c-mine

 

Domein Kelchterhoef

Domein Kelchterhoef passeer je even na knooppunt 75 als je Klaverlus West volgt. Dit domein heeft alles voor een daguitstap waar je kan wandelen en genieten van de prachtige natuur. Een tussenstop voor een terrasje bij de historische Abdijhoeve is rap meegenomen… 

Domein Kelchterhoef

https://www.visitlimburg.be/nl/wat-te-doen/domein-kelchterhoef

Camping ‘De Binnenvaart’ met taverne ’t Vaartje

Op Klaverlus WEST, nadat je Domein Kelchterhoef gepasseerd zijt, kan je een kleine zijsprong maken naar Camping De Binnenvaart, de derde camping van Limburg Campings. Deze waterrijke camping is schitterend gelegen in de natuur aan een grote natuurlijke plas waar een terrasje aan het strand je een aangenaam vakantiegevoel geeft. 

Camping De Binnenvaart

 

https://www.limburgcampings.be/de-binnenvaart/